Без никакви спорове солта е най-често използваната подправка на нашето време. А и не само - сведения за използването на сол като подправка датират от най-древни времена, а не е и тайна, че за нея са се водили истински войни. Умерената доза сол е ключова за вкуса на всяко ястие и без нея то не може да бъде завършено.
Със солта обаче трябва да се внимава по няколко причини. На първо място тя се среща почти във всички продукти, които купуваме от големите магазини. Освен това качеството на солта също трябва да се събюдава. Обикновено в индустриалното производство и в повечето ресторанти се използва най-разпространената и евтина разновидност на солта. Това разбира се идва със своята цена, тъй като по-нискокачествения продукт води до по-голямо задържане на вода от тялото, което не е полезно.
Във VSfood.bg предлагаме няколко разновидности на сол, които са с високо качество, а техният произход е доказан. Можете да опитате морска сол от Атлантическия океан, Френска морска сол, Хималайска сол, розова сол, Хималайска черна сол и други.