Шоколадова Кето Торта (Рецепта)
19 март
Съставки за блатовете:
- 6 големи яйца
- 2 ¼ чаши бадемово брашно
- ¼ чаша пълномаслено мляко
- 6 супени лъжици масло (за предпочитан обезсолено)
- 2 супени лъжици стевия
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- 2 чаени лъжици ванилия
- ¼ чаена лъжица сол
Съставки за шоколадовия пълнеж:
- 1 чаша масло
- ½ какао на прах
- ½ чаша сладкарска сметана
- 1 супена лъжица стевия
- 1 супена лъжица ванилия
Инструкции за приготвяне
- Нагрейте фурната на 160 градуса и пригответе 2 тави с незалепващо покритие
- Смесете яйцата, разтопеното масло, млякото, стевията и ванилията
- Постепенно добавяйте брашното от бадеми и бъркайте, докато се превърне в хомогенна смес, след което добавете бакпулвер и сол.
- Разделете сместта в двете тави и печете в средата на фурната за 15-20 минути, докато блатовете се надигнат. За сте сигурни, че са готови ги пробийте с клечка за зъби. Ако клечката излезе чиста, сте готови.
- Извадете тавите и оставете тавите да се охладят за 10 минути
- Извадете блатовете и ги оставете да се охладят за още 30 минути
- Докато блатовете се охлаждат, пригответе пълнежа като смесите сметаната, маслото, ванилията, стевията и какаото.
- Поставете един блат на равна повърхност и го намажете с пълнежа
- Сложете и втория блат и отново го намажете раномерно.
- Насладете се на десерта!
Хранителна информация:
Порции - 12
За всяка порция:
Мазнини: 38g
Въглихидрати: 7g
Белтъци: 9g
Калории: 391
Коментирай