Съставки за блатовете: 

  • 6 големи яйца
  • 2 ¼ чаши бадемово брашно
  • ¼ чаша пълномаслено мляко
  • 6 супени лъжици масло (за предпочитан обезсолено)
  • 2 супени лъжици стевия
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 2 чаени лъжици ванилия
  • ¼ чаена лъжица сол


Съставки за шоколадовия пълнеж:


  • 1 чаша масло
  • ½ какао на прах
  • ½ чаша сладкарска сметана
  • 1 супена лъжица стевия
  • 1 супена лъжица ванилия


Инструкции за приготвяне


  • Нагрейте фурната на 325 градуса и пригответе 2 тави с незалепващо покритие
  • Смесете яйцата, разтопеното масло, млякото, стевията и ванилията
  • Постепенно добавяйте брашното от бадеми и бъркайте, докато се превърне в хомогенна смес, след което добавете бакпулвер и сол.
  • Разделете сместта в двете тави и печете в средата на фурната за 15-20 минути, докато блатовете се надигнат. За сте сигурни, че са готови ги пробийте с клечка за зъби. Ако клечката излезе чиста, сте готови.
  • Извадете тавите и оставете тавите да се охладят за 10 минути
  • Извадете блатовете и ги оставете да се охладят за още 30 минути
  • Докато блатовете се охлаждат, пригответе пълнежа като смесите сметаната, маслото, ванилията, стевията и какаото.
  • Поставете един блат на равна повърхност и го намажете с пълнежа
  • Сложете и втория блат и отново го намажете раномерно.
  • Насладете се на десерта!



Хранителна информация:


Порции - 12


За всяка порция:


Мазнини: 38g 

Въглихидрати: 7g 

Белтъци: 9g

Калории: 391