Съставки:


За тортата:

  • 6 големи яйца
  •  ¾ чаша кокосово брашно
  •  ¾ чаша пюре от тиква
  • 1 чаша еритритол
  •  ½ чаша разтопено масло
  • 1 ч.л лъжица бакпулвер
  • 1 ч.л.  ванилия
  • ¾ ч.л. канела
  • ¾ ч.л индийско орехче
  • ⅛ ч.л. джинджифил


Крем:

  •  ¼ чаша сметана
  • 2 с.л. еритритол
  • 2 с.п. крема сирене


Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната на 325 градуса
  • Смесете кокосовото брашно, маслото, еритритола, канелата, джиджифила и индийското орехче.
  • Смесете отделно яйцата, тиквеното пюре и разтопеното масло и бъркайте до постигане на хомогенна смес
  • В отделна купа смесете кокосово брашно, еритритол, бакпулвер, джинджифил, ванилия, индийско орехче и канела. След като разбъркате добре, прибавете тази смес в сместта с тиквеното пюре.
  • Изсипете получената смес в тава с незалепващо покритие, поставете топинга (крема) отгоре и печете 35 минити;
  • Докато се пече тортата смесете крема сиренето, сметаната и еритриола.
  • След като кейкът се охлади, намажете с получения крем