Съставки:

  • 4 големи яйца
  • 2 ½  чаши бадемово брашно
  • 2 ½  чаши настъргани пресни моркови
  • 1 ½  пекан (начупен)
  • 1 чаша еритритол
  • ¾ чаша масло
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 2 чаени лъжици цейлонска канела
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • ½ чаена лъжица екстракт от ананас
  • ½ ч.л сол


За крема


  • 1 чаша крема сирене
  • ½ чаша еритриол
  • 2 супени лъжици масло
  • 1 супена лъжица сметана
  • 1 ч.л екстракт от ванилия


Приготвяне:

  • Загрейте фурната на 160 градуса и подгответе две кръгли тави с незалепващо покритие или сложете хартия за печене
  • Смесете маслото и еритритола и бъркайте
  • Добавете ванилия, екстракт от ананас и добавете ядйцата (едно по едно)
  • В друга купа смесете бадемовото брашно, бакпулвера, солта и канелата
  • След като се получи хомогенна смес я добавете към яйцата
  • Смесете морковете, пекана и разпределете сметта между двете тави;
  • Печете за 35-50 минути
  • Докато тортата се пече, смесете крема сиренето и маслото и бъркайте;
  • Добавете еритритол и ванилия и бъркайте докато се получи крем
  • След като тортата се охлади намажете първия блат с крема, добавете втория блат и отново намажете.
  • Поръсете с останалия пекан и се насладте