Райска Кето Морковена Торта
25 март
Съставки:
- 4 големи яйца
- 2 ½ чаши бадемово брашно
- 2 ½ чаши настъргани пресни моркови
- 1 ½ пекан (начупен)
- 1 чаша еритритол
- ¾ чаша масло
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- 2 чаени лъжици цейлонска канела
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- ½ чаена лъжица екстракт от ананас
- ½ ч.л сол
За крема
- 1 чаша крема сирене
- ½ чаша еритриол
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица сметана
- 1 ч.л екстракт от ванилия
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 160 градуса и подгответе две кръгли тави с незалепващо покритие или сложете хартия за печене
- Смесете маслото и еритритола и бъркайте
- Добавете ванилия, екстракт от ананас и добавете ядйцата (едно по едно)
- В друга купа смесете бадемовото брашно, бакпулвера, солта и канелата
- След като се получи хомогенна смес я добавете към яйцата
- Смесете морковете, пекана и разпределете сметта между двете тави;
- Печете за 35-50 минути
- Докато тортата се пече, смесете крема сиренето и маслото и бъркайте;
- Добавете еритритол и ванилия и бъркайте докато се получи крем
- След като тортата се охлади намажете първия блат с крема, добавете втория блат и отново намажете.
- Поръсете с останалия пекан и се насладте
Коментирай