В началото на летния сезон всички искаме да изглеждаме добре, да се отървем от излишните килограми и мазнини и да се чувстваме добре в кожата си. Всъщност най-големият проблем на наднорменото тегло далеч не е лошата ни фигура. Натрупаните мазнини в тялото предизвикват редица здравословни проблеми и понижават имунитета ни.


За щастие на пазара се предлагат десетки продукти, които ни обещават бързо сваляне на килограмите и подобряване на физическата ни форма. В тази статия ще сравним някои от най-популярните натурални продукти за отслабване, за да може всеки да направи своя информиран избор. Тук няма да разглеждаме препарати за отслабване на химическа основа, защото вярваме, че обещанията за бързо редуциране на теглото при тях вървят ръка за ръка с редица негативни странични ефекти. 


Зелено кафе


Определено това е един от най-популярните продукти за отслабване. Славата на зеленото кафе идва основно поради обещанието за редукция на теглото без съществена промяна във физическата активност. 


Зеленото кафе всъщност е стандартно кафе (най-често сорт Арабика), което обаче не е преминало през процес на печене и сушене. Именно при този процес се добива специфичния приятен аромат и вкус на кафето, но и при него се губят над 50% от полезните му свойства. 


Зеленото кафе освен за отслабване действа прекрасно и като детоксикиращ агент в организма, благодарение на който ще освободим тялото си не само от мазнините, но и от токсините, които се образуват в следствие на лошата храна, алкохола и стреса. 


Зеленото кафе спомага за по-бързото изгаряне на мазнините като забързва метаболизма, което се случва поради високата концентрация на хлорогенична киселина в него. 


За да постигнете нужния ефект е препоръчително да използвате продукта ежедневно (по 1-2 пъти на ден) в продължение на 30-45 дни. Периодът варира много, тъй като зависи от индивидуалната реакция на организма. Ако очаквате бързи резултати за 1-2 дни, това просто няма как да се случи. Трябва постоянство!


Голямата грешка, която хората допускат


Зеленото кафе се промотира като продукт за отслабване, който не налага съществена промяна във физическата активност. Голяма част от хората обаче смятат, че не трябва да променят и храненето си. Най-голямата грешка, която се допуска е да се изкушим да подслаждаме зеленото кафе със захар или мед. Ако го направим, можем да сме сигурни в едно - няма да постигнем никакъв ефект. Това е така, тъй като захарта и медът са изключително калорични. Вместо тях се препоръчва употребата на нискокалоричен заместител на захарта, като най-добрият вариант е това да е еритритол, който е с 0 калории! 


Освен това по време на терапия със зелено кафе е важно да лимитирате употребата на лоши въглехидрати - например всички тестени изделия, сладки, пакетирани храни и колбаси.
17 билки за отслабванеТази хранителна добавка се предлага под формата на капсули. Въпреки че изглежда като хапче, капсулата съдържа само и единствено екстракти от натурални билки. Богата комбинация от включва жълт кантарион, лен, пчелник, мащерка, маточина, слез, глог цвят, хмел, анасон, върбинка, резене, морач, жълта комунига, агримония, коприва, мента лист, синя жлъчка.


Специфичното за 17 билки за отслабване е, че освен забързването на метаболизма, част от билките потушават чувството за глад. 


Можете да очаквате стабилен ефект от продукта след около 20-25 дни в зависимост от спецификите на организма. Добрата новина е, че една опаковка включва цели 100 капсули, което няма да наложи купуването на продукта няколко пъти. За нас това един от най-икономически целесъобразни продукти на пазара. 


Тънкостите


За да сме напълно коректни, трябва да отбележим, че и тук има някои тънкости. Много важно е да знаете, че не трябва да приемате този продукт ако сте бременна или кърмите, както и ако страдате от доказан чернодробен проблем. Ако приемате лекарства по рецепта, следва да се консултирате с лекар.KT Sportline Burn 1
Тази хранителна добавка е разработена от известният бодибилдинг инструктор Кирил Танев. Важно уточнение тук е, че, за разлика от зеленото кафе, този продукт е за хора, които са физически активни и спортуват редовно.


KT Sportline Burn 1 също съдържа ествени съставки като Л-карнитин, екстракт от зелен чай, гуарана, сух екстракт от бяла бреза и цейлонска канела. 


Хранителната добавка ще ви помогне да изгаряте по-бързо мазнините, когато тренирате (без значение от спорта), ще ви помогне да изхвърлите натрупаната вода в тъканите, както и ще ви донесе енергия издръжливост. 


С други думи това е перфектната хранителна добавка за спортуващи и активни хора и най-неподходящата за такива с по-ниска двигателна дейност.