Сътавки:


Торта:

  • 3 големи яйца
  • 2 чаши бадемово брашно
  • 1 чаша еритритол
  • ½ чаша бадемова напитка (бадемово мляко)
  • ½ чаша масло
  • ⅓ чаша кокосово брашно
  • 2 с.л. бакпулвер
  • ¾ с.л. бадемов екстракт
  • На върха на чаена лъжица сол


Пълнеж:

  • 1 голямо яйце
  • 1 чаша крема сирене
  • ½ чаша пресни малини
  • ½ чаша еритритол
  • ½ ч.л. екстракт от ванилия


Топинг:

  • 2 ч.л. натрошени бадеми
  • По желание боровинки и къпини


Начин на приготвяне:

  • Нагрейте фурната до 160 градуса и подгответе една правоъгълна тава за печене
  • Смесете кокосовото брашно, бадемовото брашно, солта и бакпулвера. Бъркайте добре.
  • В купа смесете маслото, еритритола и екстракта от бадеми и добавете яйцата. Бъркайте ритмично до постигането на хомогенна смес.
  • Вземете сместта с кокосовото брашно и я добавете към тази с яйцата;
  • Добавете бадемовото мляко
  • Отделно в купа смесете крема сиренето, еритритола и добавете 1 яйце и ванилия;
  • Намажете 2/3 от сместта за тортата в тавата
  • Добавете сместта с крема сиренето на върха и гарнирайте с малини
  • С лъжица поръсете бадемито отгоре
  • Печете за 40 минити до получаване на жълто-кафеникава коричка
  • Охладете в хладилник за час