Съставки:


  • 5 големи яйца
  • ½ разтопено масло
  • ½ кокосово брашно
  • ¼ чаша еритритол
  • ½ чаша изцеден лимонов сок (не ползвайте готов лимонов сок)
  • ½ чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица гума ксантан


За крема:

  • ½ чаена лъжица ксантан
  • 1 чаша крема сирене
  • 3 супени лъжици еритритол
  • 1 ¼ чаена лъжица ектракт от ванилия


Приготвяне:

  • Загрейте фурната на 160 градуса
  • Разделете жълтъците и белтъците от яйцата
  • Разбъркайте белтъците добре
  • Добавете жълтъците, разтопеното масло, кокосовото брашно, лимоновия сок, солта, ксантанта и еритритола и разбъракйте добре
  • В тава с незалепващо покритие поставете получената хомогенна смес
  • Печете за 45-50 минути
  • Докато тортата се пече, разбъркайте крема сиренето, еритритола и ванилията
  • Оставете тортата да изтине за 20 минути
  • Намажете крема върху блатовете
  • Може да декорирате с прясна ягода


Сега може да опитате сами!