Кето Кокосово-лимонена торта с крем
23 март
Съставки:
- 5 големи яйца
- ½ разтопено масло
- ½ кокосово брашно
- ¼ чаша еритритол
- ½ чаша изцеден лимонов сок (не ползвайте готов лимонов сок)
- ½ чаена лъжица сол
- ½ чаена лъжица гума ксантан
За крема:
- ½ чаена лъжица ксантан
- 1 чаша крема сирене
- 3 супени лъжици еритритол
- 1 ¼ чаена лъжица ектракт от ванилия
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 160 градуса
- Разделете жълтъците и белтъците от яйцата
- Разбъркайте белтъците добре
- Добавете жълтъците, разтопеното масло, кокосовото брашно, лимоновия сок, солта, ксантанта и еритритола и разбъракйте добре
- В тава с незалепващо покритие поставете получената хомогенна смес
- Печете за 45-50 минути
- Докато тортата се пече, разбъркайте крема сиренето, еритритола и ванилията
- Оставете тортата да изтине за 20 минути
- Намажете крема върху блатовете
- Може да декорирате с прясна ягода
Сега може да опитате сами!
Коментирай