Учени от Университета в Уелингтън изобретиха “иновативно” средство, което гарантира сваляне на излишните килограми. Целта на устройството е да държи устата Ви почти напълно затворена за дълъг период от време, през което потребителят може да приема само минимално количество течна храна. 


Иновативният механизъм се прикрепя към кътниците от зъболекар. След инсталацията ще може да отваряте челюстите си само 2 милиметра. Използващият го може да диша спокойно и да приема течности, но не и твърда храна. 


"Това решение е неинвазивно, обратимо и икономично - увери Пол Брантън, лидерът на екипа, разработил устройството. - В сравнение с хирургическите операции е привлекателно. Няма никакви неблагоприятни последици."


Екипът е убеден, че изобретението "ще допринесе към борбата със световната епидемия от затлъстяване".


Седем жени, изпробвали приспособлението DentalSlim Diet Control две седмици, са отслабнали средно по 6,36 кг. Първоначално то им се е струвало неудобно, но след това е станало "поносимо".


Предвиден е начин челюстите да се освобождават за секунди в случай на паника или пристъп на повръщане. Изпробвалите го жени не са прибягнали до него.


Много от коментарите в социалните мрежи обаче са разнопосочни, а голяма част от хората вярват, че устройството прилича повече на механизъм за инквизиция.


Ако все пак искате да отслабнете по цивилизован начин, ние по-скоро бихме препоръчали няколко доказани хранителни добавки, които са 100% натурални. Зеленото кафе, например, е с доказани свойства за редуциране на теглото поради високото количество хлорогенична киселина. Билковите продукти като 17 билки за отслабване и Капките на Др. Бах за Отслабване също дават страхотни резултати. Можете да откриете тези продукти под статията.