Зеленото кафе е един от продуктите, който набра голяма популярност в последните години. Причината за това е много проста - свойството му да помага за регулиране на излишните килограми. 


Зелено кафе добива първоначална популярност през 2012 година, когато за първи път е споменато в Шоуто на д-р Оз, където се твърди, че ще изгорите бързо ненужните мазнини и то без да предприемате драстична промяна на физическите си активности.


Как се отслабва със Зелено кафе?


Ще изпитате първите ефекти от Зеленото кафе още след няколко приема. Хлорогенната киселина, която се съдържа в това кафе, ще забърза метаболизма и това ще се отрази на редовното изхождане. За да постигнете трайни резултати е препоръчително да използвате продукта регулярно поне 30-45 дни.


Каква е разликата между Зелено и нормално кафе?


Всъщност зелено кафе и традиционното кафе са едно и също нещо. Разликата е, че кафените зърна при Зелено кафе не преминават през процес на печене. Този процес придава ароматният вкус на кафето, но за съжаление води до загуба на поне половината от полезните свойства на растението. Зеленото кафе преминава единствено през процес на дехидратация. 


Други ползи от Зеленото кафе


Повечето хора консумират зелено кафе, за да отслабнат, но ползите от този продукт са много повече. Една от тях е детоксикацията на организма и извеждането на вредните биохимични елементи от него. Освен това зеленото кафе ще намали кръвното Ви налягане и може да повлияе добре на сърдечно-съдовата система, както и да намали кръвната захар. 


Важно е да отбележим, че вкусът на зеленото кафе е много по-различен от това на изпеченото. Бихме го определили по-скоро като вкус на зелен чай, отколкото на кафе.