Ако все още използвате добре познатата ни рафинирана захар в кухнята, време е да спрете още сега.

Захарта е убиец номер едно на днешното време. Тя действа негативно на клетъчно ниво, способна е да променира нашето ДНК, а не трябва да се забравя и, че е силен наркотик. С други думи - бялата захар не ни носи нищо полезно, само и единствено пристрастяване към лоши калории. Разбира се, това няма да го прочетете в сайтовете на "традиционната" хранителна промишленост, която до голяма степен е замисима от белия убиец.

Една от мисиите на VSfood е да мотивира максимално много хора да изхвърлят захарта от ежедневието. Не, това не означава, че трябва да се лишим от любимото сладко, а просто да потърсим заместители. Днес ще ви представим един о тях - Еритритолът.

Еритролът  е захарен алкохол, който принадлежи към полиолите - т.е. въглихидрати с нулева (0 калории) калорийна стойност. Намира се естествено в  някои плодове - круши, диня, грозде, открива се и в някои напитки като бира и вино.

Еритритол е много близък по вкус до бялата захар, което го прави един от най-популярните и заместители. Характерно за него е чуството на свежест, което се получава в устата непосредствено след предлъщане. 

Еритритолът е подходящ за консумация от хора, които страдат от диабет, предпазва от кариес и се смята, че е много по-добър от други подсладители като захарин, аспартам и цикламат.

Мотивирахме ли ви да опитате нещо ново?